nieuws

Haken en ogen aan Europese standaard warehousedesign

Home

BREDA – Warehouses zijn Europees gezien een ratjetoe van bouwstijlen. Het gebruiken van een beperkt aantal magazijnontwerpen voor heel Europa kan daarentegen wel degelijk voordelen opleveren. Dat is de uitkomst van een studie van logistiek adviesbureau Groenewout.

In een onderzoeksrapport beschrijft Groenewout Consultants & Engineers uit Breda de kansen en knelpunten voor een Europese standaardisatie in magazijnontwerpen. Traditiegetrouw wordt er bij het ontwerpen van een warehouse gestreefd naar een optimale combinatie van input, kosten en middelen. Met de groei van de EU en het vervallen van grenzen rijzen er voor veel internationale ondernemers echter nieuwe vragen. Waarom is een warehouse in Polen duurder dan in Spanje? Is er een optimaal ontwerp dat in heel Europa is toe te passen? Eén perfecte blauwdruk brengt niet alleen kostenvoordelen, het versnelt de start-up van het warehouse en bevordert tevens uniformiteit in operationele ondersteuning. Bovendien maakt zo’n blauwdruk de weg vrij voor een perfecte interne benchmarking.

Reageer op dit artikel