nieuws

Bedrijven zoeken advies bij aanschaf bedrijfssoftware

Home

De voortdurende consolidatie in de markt van bedrijfssoftware creëert onzekerheid bij veel klanten en leidt tot het uitstellen van investeringen en software-implementaties. Dat stelt de Amerikaanse marktonderzoeker IDC.

Volgens IDC zoeken klanten van bedrijfstoepassingen van bijvoorbeeld SAP, Peoplesoft en Oracle steeds vaker advies over software-investeringen bij systeemintegratoren als IBM Global Services, Accenture en Capgemini.
Uit het onderzoek van IDC blijkt dat SAP van alle bedrijfssoftwareleveranciers de grootste ondersteuning heeft van externe adviesverleners en van systeemintegratoren. Oracle staat wat dat betreft op de tweede, en Peoplesoft op de derde plaats.
Systeemintegratoren zullen een sleutelrol spelen in het adviseren van klanten over de toekomst van hun bedrijfstoepassingen. Ze creëren daardoor een product-roadmap en ze kunnen de noden van de klanten verdedigen en doorgeven aan de onafhankelijke softwareleveranciers, zo voorspelt IDC.

Reageer op dit artikel