nieuws

Mitsubishi betaalt Daimler schadevergoeding

Home

LONDEN – De Japanse autofabrikant Mitsubishi en het Duits-Amerikaanse DaimlerChrysler staan op het punt om hun problemen rond vrachtwagendivisie Mitsubishi Fuso af te wikkelen.

Volgens de Britse zakenkrant Financial Times zal Mitsubishi aan Daimler een schadevergoeding van 762 miljoen dollar betalen. Daimler betaalde Mitsubishi vorig jaar 140 miljard yen (1,1 miljard euro) voor een belang van 65 procent in de vrachtwagendivisie. Kort daarna kwam een schandaal aan het licht, waarbij mankementen aan de voertuigen met opzet geheim bleken te zijn gehouden. De defecten leidden tot een aantal dodelijke ongevallen. Bekend was dat Mitsubishi geld zou betalen aan Daimler, maar er waren nog geen bedragen genoemd. Komende donderdag zullen er officiële mededelingen volgen, aldus de Financial Times.

Reageer op dit artikel