nieuws

Shortlines overgenomen door Rail4chem

Home

ROTTERDAM – Spoorvervoerder Shortlines is gestopt met alle activiteiten. Het bedrijf dat in liquidatie verkeert gaat, inclusief alle lijndiensten en ruim dertig personeelsleden, over in het grotere Rail4chem. Shortlines is relatief oud in de spoorwereld. Vorig jaar werd nog het vijfjarig jubileum gevierd.

“Groeicapaciteit was er nog wel. Ook liepen de treinen kwalitatief goed en hadden we nog voldoende plannen maar schaalgrootte ontbrak gewoon”, vertelt directeur Rob Spierings van Shortlines. “Bovendien hadden we niet voldoende investeringscapaciteit om de uitrol naar de rest van Europa op de belangrijke assen voor elkaar te krijgen.” Spierings is in elk geval blij dat het bedrijf niet failliet is gegaan maar opgaat in Rail4chem, een gezonder, groter geheel, waardoor de werkgelegenheid volledig behouden blijft.

Het ging onder meer mis doordat een aantal contracten teruggingen naar Railion waardoor voortdurende onderbezetting van materieel en mensen ontstond. Het bedrijf reed naar Venlo, Eindhoven en voor aannemers via het spoor. Ook werd met eigen containerdiensten naar Worms en Duisburg gereden. Al deze diensten en het personeel worden nu overgenomen door Rail4chem uit Essen. Deze Duitse spoorvervoerder is in maart 2001 opgericht door grote partijen als BASF, Hoyer, Bertschi en VTG Lehnkering. Het heeft sinds kort ook een eigen vestiging, Rail4chem Benelux. Het Duitse Rail4chem start in december tussen Noord-Italië en Rotterdam.

Reageer op dit artikel