nieuws

Baliebezorging is succes

Home

NIEUWEGEIN – Kiala bereikte het eerste halfjaar van 2004 een omzetstijging van 500 procent, tot 8 miljoen euro. Het hele vorig jaar kwam uit op 6 miljoen. Nederland alleen haalt ongeveer dezelfde groeipercentages.

De service om via catalogus of internet gekochte producten op te kunnen halen bij een nabijgelegen Kialapunt, draait nu nog vooral in Frankrijk en de Benelux. Kiala heeft sinds begin dit jaar in Nederland een landelijke dekking met 400 afhaalpunten, veelal bij benzinestations, supermarkten en bloemenwinkels. Huisvervoerder is DPD. Nieuwe bedrijven die Kiala-afhaalpunten als extra afleveroptie bieden zijn Otto, Klingel en sinds juni ook RTL Shopping (homeshopping op RTL4 en Yorin).

TPG heeft de service PakjeGemak, met -behalve de postkantoren- 1.100 servicepunten voor het afhalen van pakketten. Eind 2005 zijn dat er 1.300.
DHL heeft eerder een pilot gedraaid met Packstation, bij benzinestations en McDonald’s. Die proef is tot tevredenheid afgerond. DHL Duitsland heeft 650 Packstations. Van hieruit wordt de uitrol naar andere landen bekeken.
GLS Netherlands heeft nog geen concrete plannen met dergelijke shops, maar start wel een intern project. GLS Duitsland heeft al 1.100 van dergelijke punten.

Reageer op dit artikel