nieuws

Duits Plus aangepakt wegens te weinig voorraad

Home

FRANKFURT – Duitse consumentenorganisaties gaan discounter Plus aanpakken wegens overtreding van de reclameregels. Verschillende groots aangekondigde aanbiedingen in de winkels van Plus deze zomer waren binnen één dag uitverkocht en dat is tegen de regels zoals deze in Duitsland gelden.

Een uitspraak van de rechtbank in Düsseldorf in 2002 was de aanleiding voor aanpassing van de concurrentieregels in Duitsland. Na het ingaan van de aanbieding moet deze tenminste twee dagen later nog verkrijgbaar zijn. Dit om te voorkomen dat winkelketens groots uitpakken met relatief kleine aantallen spectaculair geprijsde artikelen. De Duitse consumentenorganisatie Verbraucherzentrale Bundesverband trof bij Met de actie tegen Plus krijgt ook het out-of-stock verhaal zoals dat in LogistiekKrant 13 (pagina vier) is te lezen een vervolg. Plus verschillende aanbiedingen aan die veel te snel uitverkocht waren. Ook pogingen om het product telefonisch te bestellen mislukten. De organisatie gaat voor de rechtbank vragen om een boete voor Plus.

Reageer op dit artikel