nieuws

Rekening van 3,7 miljard naar Toll Collect

Home

BERLIJN – Het consortium Toll Collect kan een rekening van 3,7 miljard euro tegemoet zien van het Duitse verkeersministerie. Dat meldt het Duitse blad Die Welt. Het bedrag wordt door de overheid gezien als pleister op de wonde van het uitblijven van de invoering van de maut. De Duitse schatkist heeft naar zeggen van minister Stolpe maandelijks 156 miljoen aan inkomsten misgelopen.

In februari van dit jaar had de overheid al laten weten dat het zo snel mogelijk duidelijkheid wilde verschaffen in de hoogte van de boete. De bedrijven achter Toll Collect, Deutsche Telekom en Daimler-Chrysler zullen zich waarschijnlijk niet neerleggen bij de boete. Toll Collect was verantwoordelijk voor de invoering van de maut, die in eerste instantie stond gepland voor 31 augustus 2003. Nu staat de invoering gepland voor 1 januari 2005. Het is voor Toll Collect te hopen dat het de maut dan daadwerkelijk kan invoeren, want volgens de verkeersminister bedragen de misgelopen kosten dit jaar al 180 miljoen euro per maand. Het Eurovignet is sinds de geplande eerste invoering van de maut niet meer in gebruik.

Reageer op dit artikel