nieuws

Minister Peijs opent Havenspoorlijn

Home

UTRECHT – De havenspoorlijn, het eerste deel van de Betuweroute, wordt zaterdag 10 juli geopend door minister Peijs van Verkeer en Waterstaat. Ook de Europese collega verkeersministers zullen bij de opening aanwezig zijn.

De Havenspoorlijn is voorzien van dubbelspoor en volledig geëlektrificeerd. Voor het gebruik van de nieuwe spoorlijn is het emplacement Waalhaven West aangelegd. De emplacementen Europoort, Botlek, Pernis en Waalhaven zijn aangepast aan de eisen van intensief gebruik, zo meldt Railion.
Naast aanpassing van bestaande terreinen is ook een spoorbrug aangelegd, de Dintelhavenbrug, en is de Botlekspoortunnel gegraven. Als gevolg van de aanleg hiervan hoeft het railverkeer tijdens de routes niet langer te wachten op zeeschepen. Volgens Railion zou met de aanleg van de spoorlijn ook de overlast voor de omwonenden tot het verleden moeten behoren.

Reageer op dit artikel