nieuws

Hof: TNT niet fout in Luik

Home

HOOFDDORP – TNT Express heeft van het Belgische Hof van Appèl toestemming gekregen ’s nachts te blijven vliegen op de Waalse hub Luik. Een protestgroep had bezwaar aangetekend tegen de nachtvluchten en de hinder daarvan voor de regio Luik.

TNT zegt zeer tevreden te zijn met de uitspraak van het Hof. Dat Hof verklaarde dat het bedrijf dat werkzaam is in de b2b expresdiensten handelt in overeenstemming met de geldende regelgeving en ‘blijk heeft gegeven van haar inzet om controle te blijven uitoefenen op de effecten van nachtvluchten op de omgeving’. In het geval dat TNT afweek van de geldende normen, bleef dat binnen een ‘acceptabel niveau’.
De pakketvervoerder heeft onlangs nog een investeringsprogramma ter waarde van 94 miljoen euro voor de komende zes jaar gepresenteerd voor de hub in Luik. Dat programma omvat uitbreiding van de capaciteit en de voorzieningen in de sorteerhal. In Luik werken 1250 werknemers voor TNT. Het bedrijf is er aanwezig sinds 1998.
De protestgroep heeft het recht in cassatie te gaan teven de uitspraak van het Hof. Een dergelijke cassatie zal het oordeel van het Hof niet wijzigen, hiermee worden alleen de procedures en werkwijze van het Hof nagegaan.

Reageer op dit artikel