nieuws

Kleine sensor voor grote reikwijdtes

Home

BILTHOVEN – Met zijn kleine afmetingen detecteert de sensor kleine objecten over grote afstanden. De tastafstand van de WT 9L is 150 mm, de WL 9L biedt een bereik van 12 meter en de zender/ontvanger WS/WE 9L is geschikt voor afstanden tot 50 meter.

Externe lichtbronnen (bijv. flitslampen) en sterke storende straling (bij voorbeeld van mobiele telefoons) hebben geen negatieve invloed op de werking van het apparaat. De eenvoudige teach-in functie (via één druk op een knop), de functie indicaties op de sensor en een breed scala aan accessoires zorgen voor een snelle en gemakkelijke installatie en inbedrijfstelling. De sensoren hebben een isolatieklasse van IP 67, een robuuste ABS behuizing en een pulserende laser. Deze genereert een lichtspot, dat kleiner is dan 0,5mm waardoor ook de kleinste objecten betrouwbaar kunnen worden gedetecteerd bij een schakelfrequentie van 1 kHz. De laser beveiligingselektronica met temperatuurcompensatie zorgt ervoor dat er onder alle bedrijfsomstandigheden wordt voldaan aan de eisen van de laserklasse 2.

Reageer op dit artikel