nieuws

TNT wil werknemers omscholen tot chauffeur

Home

TNT Logistics heeft besloten werknemers van het bedrijf in het Verenigd Koninkrijk de kans te bieden een overstap te maken naar het beroep van chauffeur. Deze beslissing is genomen omdat het bedrijf verwacht dat de komende jaren een enorm tekort aan chauffeurs zal ontstaan als dit beroep niet wordt gestimuleerd.

Het tekort aan chauffeurs kan volgens de directeur human relations van TNT zelfs oplopen tot 50 tot 80.000 werknemers in de gehele transportbranche in het jaar 2005. TNT verwacht in 2004 ongeveer 270 mensen te kunnen trainen tot chauffeur. Het bedrijf zegt er zeker van te zijn dat in alle gelederen van TNT mensen te vinden zijn die graag chauffeur willen worden. Om voor de training tot TNT-chauffeur in aanmerking te kunnen komen moeten werknemers 21-jaar oud zijn en in het bezig van een B-rijbewijs. De trainingen tot chauffeur hebben een lengte van drie maanden.

Reageer op dit artikel