nieuws

Deutsche Post op koers

Home

Economische tegenwind lijkt Deutsche Post World Net niet te deren. Het concern verdubbelde vorig jaar de winst ten opzichte van 2002 tot 1,31 miljard euro. De omzet kwam voor het eerst boven de 40 miljard uit. Een stijging van 1,9 procent ten opzichte van het jaar ervoor. Het bedrijfsresultaat bleef met 2,98 miljard nagenoeg op hetzelfde niveau.

Vooral het laatste kwartaal van 2003 was succesvol voor het concern, met een omzet die uitkwam op 11,1 miljard; 6,4 procent hoger dan dezelfde periode in 2002. De winst voor belastingen, rente en afschrijvingen (Ebita) steeg toen met 13 procent tot 939 miljoen. Belangrijkste reden voor het succes was volgens het concern het Star-efficiency- en hervormingsprogramma. De verdiensten uit Star voor 2003 waren vooraf gesteld op 350 miljoen. Uiteindelijk bracht het vorig jaar 423 miljoen op.
In Express verdubbelde de winst (Ebita) tot 408 miljoen, vooral door Europa en Duitsland. De omzet steeg met 12,3 procent tot 16,4 miljard, vooral door acquisities, zoals de overname van het Amerikaanse Airborne. In Logistiek steeg Ebita met 19 procent tot 206 miljoen, vooral door ‘solide kostenmanagement’ bij DHL Solutions in Duitsland en Scandinavië. De omzet nam licht toe tot 5,9 miljard.
Voor 2004 verwacht het concern dat de winsten uit operationele activiteiten zullen blijven stijgen met 5 tot 10 procent, om in 2005 een Ebita van 3,6 miljard te bereiken. Deutsche Post wil blijven groeien in 2004 en de divisies Express en Logistiek verder integreren voor efficiencyvoordelen.

Reageer op dit artikel