nieuws

Belgisch Limburg is beste plek voor nieuw dc

Home

Belgisch Limburg is de meest aantrekkelijke provincie in West-Europa voor de vestiging van een nieuw distributiecentrum. Dat blijkt uit een sterkte-zwakte analyse van het vastgoedadviesbureau Cushman & Wakefield Healy & Baker. Alle vijf Vlaamse provincies staan in de top 12. De eerste Nederlandse provincie is pas terug te vinden op plek 15: Nederlands Limburg.

Na Belgisch Limburg komen Luik en Antwerpen op plaats twee en drie. De top vijf wordt volgemaakt met de provincies Henegouwen (Wallonië) en Ile de France (Parijs en omgeving). Limburg, de eerste Nederlandse provincie, is pas terug te vinden op plek 15. Op plaats 21, 22 en 23 prijken achtereenvolgens Zeeland, Overijssel en Noord-Brabant. De minst aantrekkelijke Nederlandse provincie is Friesland. Vooral als het gaat om de beschikbaarheid van personeel scoort Nederland slecht.

Reageer op dit artikel