nieuws

Europese Logistiekprijs naar Mercedes

Home

De European Award for Logistics Excellence is dit jaar toegekend aan Mercedes Benz España. Deze autofabriek in de Baskische stad Vitorio heeft een productieplan ontwikkeld waarmee de logistieke kosten met meer dan 25 procent zijn gereduceerd. Het was voor het eerst dat een bedrijf uit Spanje de prestigieuze prijs van de European Logistics Association (ELA) wint.

In Vitorio wordt al jaren de bestelauto Vito geproduceerd. Toen DaimlerChrysler in 1998 de productie van de Viano – de opvolger van de Vito – eveneens aan Vitorio toekende, was deze fabriek zeker niet de meest efficiënt opererende vestiging van het Duitse concern. In vier jaar tijd is echter de eindassemblagehal en de aanvoer aan de assemblagelijnen helemaal opnieuw ingericht. Behalve een daling van de logistieke kosten met 25 procent leverde dat ook een verhoging van de productiecapaciteit van 80.000 tot 125.000 auto’s per jaar op. Bovendien zijn daar nu nog maar twee ploegen voor nodig in plaats van de drie van voorheen.
ELA-president Gérard Roux overhandigde de prijs tijdens het ELA-congres op 24 oktober in Berlijn aan Harald Hauke van Mercedes Benz España. De andere genomineerden waren het Fraunhofer Institut für Materialfluss und Logistik uit Dortmund en Swisscom Mobile.

Reageer op dit artikel