nieuws

LZV ecocombi geslaagd project

Home

De proef die de Dusseldorp Groep anderhalf jaar lang heeft gehouden met de ‘ecocombi’, een Lang en Zwaar Voertuig, is geslaagd en wordt doorgezet. Het voertuig wordt in de Flevopolder ingezet voor het transport van huishoudelijk restafval. “We zouden we graag investeren in meerdere van deze trucks, maar daarvoor zijn we voorlopig nog afhankelijk van wat de overheid beslist”, aldus E. van der Leij van Dusseldorp.

LZV ecocombi geslaagd project
Ecocombi Dusseldorp

De truck heeft een lengte van 22,40 meter en daarmee blijft hij onder de wettelijk bepaalde maximumlengte van 25,25 meter. Het maximumgewicht dat de ecocombi mag vervoeren is zestig ton. De afstand die door de overheid is bepaald en die de truck maximaal mag afleggen tussen twee punten is vijftig kilometer.

 

Ondanks de restricties van overheidswege is Dusseldorp zeer te spreken over het gebruik ervan. “Hij vervangt zeven tot negen gewone trucks”, aldus Van der Leij.

Tijdens de proef mocht de truck alleen worden ingezet voor intermodaal gebruik. “In de toekomst hopen we niet alleen richting de haven van Lelystad te kunnen rijden, maar ook van een overlaadstation naar de eindverwerker. Dat is echter nog toekomstmuziek. Verder willen we graag toestemming om ook tussen zes uur ’s ochtends en tien uur ’s ochtends te mogen rijden. Dat is nu nog verboden”, aldus Van der Leij.

Dinsdag 14 oktober 2005 zal de ecocombi centraal staan tijdens de persdag van TLN in Emmeloord. De combinatie is eveneens op de BedrijfsautoRAI te zien.

Reageer op dit artikel