nieuws

Uitstel Maut niet genoeg

Home

Enkele honderden tot maximaal duizend OBU’s zouden er nu bij Nederlandse inbouwstations moeten liggen. Dertigduizend zijn er naar schatting van TLN gewenst door Nederlandse bedrijven. Toll Collect heeft samen met de regering besloten de invoering twee maanden uit te stellen, maar is dat voldoende? TLN: “We hebben grote twijfels of het uitstel voldoende is, het krijgen van OBU’s gaat zeer moeizaam.”

Twee maanden uitstel zou volgens de Duitse regering voldoende moeten zijn om te wennen aan de manieren die er zijn om de toekomstige tol, de maut, mee te betalen. Tol, die gaat gelden voor voertuigen zwaarder van twaalf ton en zwaarder, die gebruik maken van het Duitse wegennet. Volgens zowel TLN als de bij Bovag aangesloten Truck Dealer Associatie wil het niet zo vlotten met de verspreiding van OBU’s naar een van de momenteel 67 aangewezen inbouwstations. “Het aantal kastjes dat nu is uitgeleverd is echt minimaal, naar ik heb vernomen drie weken geleden slechts 500 stuks”, aldus Rob Boon van Bovag.
Meer hierover in LogistiekKrant nr. 13, 22 augustus 2003

Reageer op dit artikel