nieuws

CAO Van Gend & Loos in impasse

Home

De directie van Van Gend & Loos (VGL) en de vakbonden zitten in een impasse over de CAO. Hierdoor dreigen acties. De vakbonden willen voor de 3500 werknemers bij VGL (onderdeel van Deutsche Post) een loonsverhoging van 1,75 procent. De directie wil die wel geven, maar dan moeten de werknemers meer pensioenpremie gaan betalen. Volgens de vakbonden komt de loonsverhoging daarmee uit op 1,35 procent en dat vinden zij te weinig.

Algemeen directeur van VGL Ad Ebus geeft aan dat vakbonden zelf ook erkennen dat de CAO van VGL de beste arbeidsvoorwaarden heeft en hogere salarissen betaalt dan in de branche. “Ook het netto resultaat van de aangeboden loonsverhoging is voor onze medewerkers beter dan voor collega’s die onder de bedrijfstak-CAO vallen.” Gisteren bood VGL bovenop de al bereikte resultaten nog eens een eenmalige uitkering van 0,4 procent van het jaarsalaris voor alle medewerkers in de salarisschalen van 1 tot en met 10.
De onderhandelingen verlopen al langere tijd moeizaam. Begin juli hadden de vakbonden ook al gedreigd met acties. FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond geven de directie nu een week de tijd om alsnog aan de eisen tegemoet te komen, anders volgen er acties. Ebus stelt dat acties en stakingen het bedrijf onnodig in gevaar brengen. “We verliezen klanten en verspelen het resultaat dat we door gezamenlijk hard werken verdiend hebben. We zouden eerder trots moeten zijn op onze VGL-CAO, dan ontevreden.”

Reageer op dit artikel