nieuws

Nieuw handboek succesvol risicomanagement

Home

TLN komt met een nieuw handboek om ondernemers in transport en logistiek een leidraad te bieden in het verminderen, beperken en beheersen van risico’s. Het handboek gaat in op allerlei risico’s, bijvoorbeeld op het gebied van criminaliteit (inbraak, diefstal), maar ook in de commerciële en financiële sfeer. Ook risico’s op schades en ongevallen en bij het vervoeren van gevaarlijke stoffen komen aan bod.

Aan de hand van een stappenplan wordt een structuur voor een doelgerichte aanpak geboden. Begonnen wordt met het vaststellen van de risico’s, om vervolgens via het inventariseren van mogelijke gevolgen, prioriteiten toe te kennen en de risico’s aan te pakken. Het gaat in dit handboek om de bewuste maar zeker ook om de onbewuste risico’s.
Het boekje is gratis voor TLN-leden (extra exemplaren kosten 24,50). Niet-leden betalen 49 euro per exemplaar.

Het eerste exemplaar werd door algemeen directeur van TLN Gerrit Hes uitgereikt aan Danny van der Meer van ACG Gordijn Transporten in Rijswijk.

Reageer op dit artikel