nieuws

Zwaarste elektrische heftruck in Nederland

Home

De koudbandwalserij van Corus Strip Products heeft een elektrische heftruck in gebruik genomen met een hefvermogen van maar liefst 18 ton. Ruim een jaar geleden namen zij de toen nog zwaarste elektrische heftruck van Nederland in gebruik met een hefvermogen van 16 ton.

De heftruck zal worden ingezet voor het vervoer van rollen staal in de verpakkingshal. Er wordt gebruik gemaakt van wisselbatterijen, waardoor de machine in continu-diensten inzetbaar is. De cabine is iets hoger op de truck geplaatst waardoor de chauffeur nog beter zicht heeft. De machine werd geleverd door Crepa Reyners en gefabriceerd naar de wensen van de gebruiker in nauw overleg met fabrikant Mora in Italië. “Deze machine bewijst, dat het mogelijk is om een compacte elektrische heftruck met een grote capaciteit in binnenruimtes in te zetten. Voorheen had men dan alleen de keuze uit heftrucks met verbrandingsmotoren met alle nadelen van lawaai, stank en uitlaatgassen”, aldus de leverancier.

Reageer op dit artikel