nieuws

Salvesen bespreekt management buy-out Duitsland

Home

Christian Salvesen voert onderhandelingen om haar Duitse industriële logistieke activiteiten te verkopen aan de Duitse managing director Torben Sigenström. Een management buy-out lijkt de enige mogelijkheid. Dit onderdeel van de Engelse logistiek dienstverlener draait met verlies.

De aankondiging van deze mogelijke management buy-out volgt op eerdere meldingen van Christian Salvesen dat het slecht gaat met de handel. Zo meldde de logistiek dienstverlener dat de winst voor het afgelopen boekjaar (dat liep tot maart 2003) zo’n 20 procent achterbleef bij de prognoses.
Vooral in Engeland en in de Duitse industrie gaat het slecht. Het ging daarbij met name om de automotive en industriële sectoren. De Duitse industriële activiteiten (voorheen Wolfahrth) zakten dieper in de min van 3 naar bijna 8 miljoen euro. Dit jaar wordt eenzelfde verlies verwacht. Halverwege het afgelopen boekjaar werd nog gerekend op een herstel, maar dit bleef uit. Een management buy-out lijkt hen nu de beste optie, omdat er, volgens onderzoeksbureau Datamonitor, op dit moment geen andere potentiële kopers zijn. Sluiting zou het bedrijf, aldus Datamonitor, in elk geval bijna 23 miljoen euro kosten.

Reageer op dit artikel