nieuws

Albert Heijn krijgt HACCP

Home

Directie-voorzitter D. Boer van Albert Heijn ontvangt vandaag in het dc te Pijnacker het HACCP-certificaat. Het certificaat geldt niet alleen voor het dc in Pijnacker, maar voor alle zes dc’s van Albert Heijn in Nederland en het transport richting winkels. Het is voor de eerste keer dat een Nederlandse retailer HACCP-gekeurd is voor het hele logistieke proces.

HACCP staat voor Hazard Analysis Critical Control Point en is een certificaat om de voedselveiligheid te waarborgen. Er worden strenge eisen gesteld aan bijvoorbeeld de temperatuur waarbij versproducten worden ontvangen. Daarnaast worden eisen gesteld aan de hygiëne, de bedrijfsinrichting en andere aspecten.
Albert Heijn werkt naar eigen zeggen al jaren volgens de HACCP-regels, maar nu pas ontvangt het daarvoor het bijbehorende certificaat. In de praktijk betekent dat dat de certificerende instantie Lloyd’s regelmatig het proces komt controleren.

Reageer op dit artikel