nieuws

Test Carer Z25N:

Home

Met een nieuwe importeur en een nieuw model wil Carer haar kansen op de Nederlandse markt vergroten. De Z25N scoort nergens slecht, maar blinkt ook nergens in uit. Daarmee positioneert de opvallende oranje verschijning zich uiteindelijk in de grijze middenmoot.

De prestaties van deze gelijkstroom aangedreven Italiaan laten ten opzichte van de reeds eerder geteste concurrentie geen onvergetelijke indruk achter. Op de fronten snelheid, acceleratie, hefsnelheid, palletverplaatsingen, verbruik en maximale inzetduur moet de Carer vrijwel alle concurrenten voor zich dulden. Het maakt daarbij vrijwel niet uit of we de machine met maximale instellingen reden, of met een meer economische instelling van de Zapi-controller, die in ieder geval het testverbruik ten goede kwam. Toch willen we de prestaties van deze machine niet zonder meer als slecht bestempelen maar een hoogvlieger is het beslist niet. Wel hangt aan de truck een prettig prijskaartje en is het de kortste truck in zijn klasse. De benodigde gangpadbreedte is zeer beperkt. Alleen Linde komt met zijn combi-as in de buurt. De rest heeft gemiddeld 20 centimeter meer nodig. Daarmee is de Z25N bij uitstek geschikt voor het werken in krappe ruimtes. Met de maximale batterijcapaciteit maakt de Italiaan net geen dagdeel vol, maar het wisselen van de batterij moet geen probleem zijn. Dankzij een ingenieus centraal hefpunt op de batterijhouder, de volledig opklapbare stoelbevestigingsplaat en de sleufvormige uitsparing in het dak is deze bijzonder snel te wisselen. Met een verdere software-matige beperking van de acceleratie zal een volledige dagtaak wel tot de mogelijkheden behoren.

Reageer op dit artikel