nieuws

Nedcon heeft last van vertraging

Home

Vertraging bij de bouw van twee buitenlandse projecten heeft ervoor gezorgd dat magazijninrichter Nedcon zijn belofte aan de aandeelhouders niet heeft kunnen waarmaken. Op basis van de cijfers over het derde kwartaal van 2002 dacht Nedcon nog een flinke winstgroei te kunnen realiseren. Achteraf blijkt dat het niveau van 2001 is gehaald.

“Wij kunnen pas omzet boeken als de vrachtwagens met stellingmateriaal de deur uit gaan”’, verklaart directeur Leen-Pieter de Jong. “Voor twee projecten hebben we in het laatste kwartaal van 2002 niet kunnen uitleveren. Dat betreft een bedrag van ongeveer 600.000 euro.” De Jong is niet gerust op de ontwikkeling in 2003. Hij constateert dat er wel weer projecten in de markt zijn, maar beslissingen worden alsmaar uitgesteld. “Dit wordt een zeer onvoorspelbaar jaar. Het sentiment moet nu echt snel omslaan willen we dit jaar nog profiteren van een opleving. Wij hebben te maken met een lange aanlooptijd in de projectenbouw.” De definitieve cijfers van Nedcon worden halverwege volgende week bekend gemaakt.

Reageer op dit artikel