nieuws

Bestmate nu in handen van Centric

Home

Centric heeft het softwarehuis Bestmate uit Rijswijk overgenomen. Bestmate wordt onderdeel van de divisie IT Solutions en gaat verder onder de naam Centric Bestmate. De overname is opmerkelijk, aangezien Bestmate tot december 2001 onder de vleugels van Unit 4 Agresso verkeerde.

Bestmate is producent van standaard bedrijfssoftware en is gespecialiseerd in groothandels, uitgeverijen en non-profitorganisaties. De overname past in de strategie van Centric om de activiteiten van de divisie IT Solutions te versterken. Centric zelf was al langer actief in de groothandels- en non-profitsector. Bovendien heeft het softwarehuis nu een intree in de uitgeverijsector.
Unit 4 Agresso wilde in december 2001 van Bestmate af om zich te kunnen concentreren op zijn internationale productlijnen. De producten van het bedrijf dat destijds zo’n tachtig werknemers telde, werden daarvoor niet interessant genoeg geacht. Bovendien liet de winstgevendheid te wensen over. Bestmate werd destijds verkocht aan het zittende management onder leiding van Michel de Veer.

Reageer op dit artikel