nieuws

Lankhorst Mouldings wint recyclaatverpakkingsprijs

Home

Met een ‘riser fin’ van 3 meter lang en 50 kg zwaar haalde Lankhorst Mouldings de eerste prijs in huis voor de VMK-competitie ‘Verpakking met recyclaat’. De riser fin beschermt boorbuizen (risers) die in de offshore-industrie worden gebruikt tegen beschadigingen tijdens transport. Het is een doorbraak, omdat de offshore door hoge kwaliteitseisen snel naar metaal grijpt voor deze toepassingen.

De riser fins beschermen de buizen ook tijdens gebruik. Onder water heeft recyclaat nauwelijks massa, wat een voordeel is ten opzichte van alternatieven. De verpakking kan meerdere malen worden gebruikt. De levensduur wordt op 5 tot 10 jaar ingeschat.

De tweede prijs van de wedstrijd ging naar Wiva Verpakkingen uit Oosterhout, die een vat voor het vervoer van gevaarlijkse stoffen heeft ontwikkeld dat ondanks uitsluitend toepassing van gerecycled kunststof voldoet aan de strenge eisen die de Verenigde Naties hieraan stelt. Dat is nooit eerder vertoond zonder ook primaire kunststoffen te gebruiken.

De VMK-competitie is dit jaar voor de derde maal georganiseerd, vooral om de aandacht te vestigen op de mogelijkheden die kunststoffen hebben na het eerste gebruik.

Reageer op dit artikel