blog

Hoe denkt Spyker bij Saab de baas te worden?

Home

Hoe denkt Spyker bij Saab de baas te worden?
Hoe denkt Spyker bij Saab de baas te worden?: blogpost Hessel Visser

Spyker slaat door met Saab.
Heeft u het ook al gelezen in de Volkskrant? “Spyker wil Saab kopen”.
Wat een grootheidswaanzin zeg. Als je zelf nog niet eens een paar auto’s per jaar weet te verkopen en ze ook niet efficiënt kunt produceren, waar haal je dan de lef vandaan om aan dit avontuur beginnen?

Nog leuker wordt het als je de achtergronden gaat analyseren zoals FEM heeft gedaan.

Met nog geen miljoen in kas denkt Victor Muller de Saab-fabrieken te kunnen kopen. Spyker heeft sinds 2000 alleen maar verlies gedraaid en verstand van assemblage hebben ze helemaal niet, zoals uit mijn vorige blog bleek.

 

Enig verdiepend onderzoek leert dat er waarschijnlijk meer financiële trucjes achter zitten, omdat ze azen op geld van subsidiepotjes.

Mijn vooronderstelling met betrekking tot de verhuizing naar Coventry zou dan ook wel eens dichter bij de waarheid kunnen liggen. Natuurlijk is Victor Muller een slimme vogel, maar daar hebben we er in Nederland meer van gezien. Het is nog maar kort geleden dat de zaken van de ‘bedrijvendokter Joep van den Nieuwenhuyzen het daglicht niet meer konden verdragen.

 

Was het niet Valerius die ons er al op duidde: O Nederland, let op u saeck

Artikel Volkskrant: ‘Spyker wil Saab kopen’

 

.

 

Reageer op dit artikel