nieuws

PostNL weer doelwit acties vakbond

Distributie 572

Medewerkers van PostNL gaan in december werkonderbrekingen houden. FNV voert samen met medewerkers van PostNL al sinds Kerst 2018 acties om een betere cao.

PostNL weer doelwit acties vakbond

De cao PostNL is zonder de FNV afgesloten en de leden pikken dat niet. FNV-bestuurder Etienne Haneveld: “Als FNV willen we in gesprek om de positie van onze leden te verbeteren, we willen een echt goede cao. De inflatie wordt nu nog niet eens gecorrigeerd. Tot nu toe weigert PostNL (dat Sandd recent overnam)  op onze eisen in te gaan.”

De hele maand december zullen er acties zijn. “De medewerkers in de postsorteercentra werken op dit soort dagen tegen de klok in. En dat ook nog zonder een redelijke beloning en onder slechte arbeidsomstandigheden. Ook PostNL-chauffeurs staan onder hoge druk. Het is elke dag een race tegen de klok en de werkdagen zijn vaak veel te lang’, aldus Haneveld.

Vertraging pakketbezorging

Voor consumenten die afhankelijk zijn van de bezorging van hun pakketten door PostNL betekent het mogelijk een dag vertraging. “Dat is natuurlijk vervelend, maar wij vragen begrip voor de medewerkers van PostNL die goede arbeidsomstandigheden willen.”

Acties is het pakketbedrijf niet vreemd. PostNL wordt al jaren bestookt door ontevreden zzp’ers en vakbonden. De zelfstandige bezorgers vinden onder meer dat PostNL te weinig betaalt. De laatste jaren waren er mede daarom stakingen en rechtszaken.  Vorig jaar december was het eveneens raak. De vakbond wilde staken rondom Kerstmis. De rechter stak hier een stokje voor. Afgelopen zomer waren er eveneens stakingen.

Reageer op dit artikel