nieuws

Volvo en NVIDIA ontwikkelen samen AI-platform voor autonome trucks

Distributie 520

De Volvo Group heeft een overeenkomst met NVIDIA ondertekend om samen een systeem te ontwikkelen voor het maken van beslissingen voor autonoom rijdende trucks en bedrijfswagens. Hiervoor wordt NVIDIA’s AI technologie gebruikt.

Volvo en NVIDIA ontwikkelen samen AI-platform voor autonome trucks
Jensen Huang, ceo NVIDIA met Foto: NVIDIA

Het strategische partnerschap omvat het creëren van een end-to-end software basis voor autonome voertuigen. Met deze technologie, die onder meer bestaat uit sensoren en software voor mapping en planning, kunnen grootschalige simulaties worden gedaan met autonome voertuigen in allerlei omstandigheden.

 

“Automatisering creëert reële voordelen voor zowel onze klanten als de maatschappij op het gebied van veiligheid, energie-efficiëntie en ook productiviteit. We blijven geleidelijk geautomatiseerde toepassingen introduceren in het volledige spectrum van automatisering, van ondersteuningssystemen voor bestuurders tot volledig autonome voertuigen en machines. Deze samenwerking met NVIDIA is een belangrijke volgende stap in dat proces”, zegt Martin Lundstedt, President en CEO van de Volvo Group.

“Transport en logistiek is ’s werelds grootste netwerk – een netwerk waarmee bijvoorbeeld online winkelen vrijwel alles, waar ook ter wereld, binnen handbereik heeft”, zegt Jensen Huang, oprichter en CEO van NVIDIA. “De nieuwste doorbraken in AI en robotica brengen een nieuw niveau van intelligentie en automatisering om de transportuitdagingen waarmee we worden geconfronteerd aan te pakken. We zijn zeer verheugd om samen te werken met Volvo Group om de toekomst van het vrachtvervoer opnieuw uit te vinden.”

Lees ook: Autonome elektrische oplossing Vera ingezet bij logistiek proces DFDS

Reageer op dit artikel