nieuws

Deutsche Post zet aandeel Streetscooter in de etalage

Distributie 1524

Deutsche Post heeft Streetscooter te koop gezet. De startup van studenten van de universiteit van Aken, heeft zich sinds de overname door Deutsche Post, ontwikkeld tot specialist in eenvoudig, goedkoop en elektrisch transport van pakketjes.

Deutsche Post zet aandeel Streetscooter in de etalage

Deutsche Post heeft het grootste deel van de productie van nu ongeveer 9.000 voertuigen, in eigen gebruik. Verder zouden er zo’n 1.500 auto’s zijn verkocht aan derden, deels ook in Nederland. Onlangs bestelde de grootste Japanse logistieke dienstverlener Yamato Transport nog 500 voertuigen, meldt De Limburger. Desondanks schrijft de onderneming, die sinds 2015 deel uitmaakt van Deutsche Post, nog steeds rode cijfers.

Productiecapaciteit van 20.000 voertuigen

De auto’s die ook in Nederland door DHL (onderdeel van het Deutsche Post concern, red.) worden ingezet voor binnenstedelijke pakket- en postbezorging, worden geproduceerd in Aken en Düren. De fabrieken hebben nu een productiecapaciteit van 20.000 voertuigen per jaar. De auto’s worden getest op Avantis, het grensoverschrijdende bedrijventerrein in Heerlen.

Verkopen aan grote investeerder

Deutsche Post zegt Streetscooter het liefst te willen verkopen aan een grote investeerder. “Wij hebben geen haast”, zegt Post-chef Frank Appel. Wel wil hij er liefst dit jaar nog van af. In Nederland is Louwman Group sinds vorig jaar augustus officieel dealer- en servicepartner van Street Scooter.

Lees ook: DeutschePost/DHL zet innovatieve last mile oplossingen op laag pitje

Reageer op dit artikel