nieuws

TLN awards voor Den Hartogh en Post-Kogeko

Distributie 1315

De jaarlijkse awards van belangenorganisatie in het beroepsgoederenverkeer TLN zijn weer uitgereikt. Dit jaar vielen Marcus Post van Post-Kogeko en Den Hartog Logistics in de prijzen.

TLN awards voor Den Hartogh en Post-Kogeko
Marcus Post (Post-Kogeko) en Joep Aerts (Den Hartogh Logistics)

Minister Cora van Nieuwenhuizen reikte zaterdag de awards uit. Ze was daarvoor afgereisd naar de Onderzeebootloods in Rotterdam, waar TLN het 25-jarig bestaan van de organisatie vierde. Voorzitter Arthur van Dijk ging tijdens het congresprogramma in op de noodzaak om te digitaliseren, de voorbereidingen op de Brexit en de verdere concretisering van het Klimaatakkoord. Wat ruimer stond hij stil bij de introductie van de kilometerheffing, waar volgens hem steeds meer draagvlak voor bestaat, in de wetenschap dat de inkomsten ervan gebruikt gaan worden voor de verdere verduurzaming van de sector.

Voorbeeld van logistieke ketenregisseur

Om innovatie aan te moedigen, stelde TLN dit jaar voor het eerst de TLN Innovation Award ter beschikking. De prijs ging naar Den Hartogh Logistics voor de ontwikkeling en invoering van Cluster Service Rotterdam. De jury, onder voorzitterschap van Walther Ploos van Amstel, noemde de innovatie een voorbeeld van een transformatie van een vervoerder naar een logistieke ketenregisseur. ‘Kernelementen zijn de vroegtijdige investering in geavanceerde IT-oplossingen, forse investering in opleiding van het eigen personeel, aantrekken van talent van de beste logistieke opleidingen, en samenwerking met meerdere universiteiten in Nederland. Den Hartogh Logistics krijgt de prijs voor een bijzondere, impactvolle, milieuvriendelijke en kosteneffectieve innovatie’, aldus het juryrapport.
Hoe Dan Hartogh dat doet, vertelt onderstaande video.

Blog van Walther Ploos van Amstel

Hoe maken we de sector weer gezond?

‘De sector is gebaat bij rust, reinheid en regelmaat. Dat vraagt om veel meer data delen en heel veel meer samen plannen.’
Lees het hele artikel >>>>

Projectleider voor Brexit aanpak

Naast een award voor innovatie wil TLN ook jong talent belonen en daarmee vast houden voor de transportsector. De Jong TLN Award is bedoeld voor talenten, die zich durven te onderscheiden en verder kijken dan anderen. Marcus Post is de commercieel eindverantwoordelijke van Post-Kogeko en als beoogd opvolger steeds meer het gezicht van het bedrijf. Na een aantal moeilijke jaren heeft Post-Kogeko de wind weer in de zeilen. De jury zegt over hem: ‘Marcus zet het bedrijf met lef, kennis en passie in de schijnwerpers. Hij beschikt over een strategische visie op de uitdagende transportmarkt en concrete kansen voor Post-Kogeko. Marcus werkt samen met collega-transporteurs aan de voorbereidingen op de komende Brexit en ziet ook kansen in relatie tot de binnenvaart. Hij heeft laten zien oog te hebben voor de logistieke sector en de belangen van de BV Nederland.’
Hieronder zijn verhaal.

Marcus Post was een van de drie genomineerden. Andere jongeren die genomineerd waren voor de Jong TLN Award waren Mark Pot van Pot Verhuizingen/Transport en Simeon Roodenburg van de Jan Snel Group.

Lees meer over de visie op de naderende Brexit:
interview met Nicole Visbeen van zusterbedrijf DailyFresh

 

Reageer op dit artikel