nieuws

Night Star Express breidt logistiek centrum in ‘s-Heerenberg uit

Distributie 871

Nachtdistributeur Night Star Express begint deze maand in ’s-Heerenberg met een nieuwe uitbreiding van zijn crossdock centrum voor pakketten en pallets. Het bedrijf dat deel uitmaakt van het Duitse logistieke concern Hellman heeft hiervoor zesduizend vierkante meter grond aangekocht.

Night Star Express breidt logistiek centrum in ‘s-Heerenberg uit

Op deze locatie in ’s-Heerenberg wordt het bestaande logistieke centrum, dat in 2008 in is gebruik genomen, vergroot naar 22.000 vierkante meter. Van dit oppervlak wordt 11.000 vierkante meter benut voor sorteeractiviteiten.

Uitbreiding kwam in stroomversnelling

Het aantal laaddocks- en deuren wordt daarnaast verhoogd naar ruim 100. In een persbericht verklaart de nachtdistributie specialist dat er al meerdere jaren plannen waren om het crossdockcentrum in ’s-Heerenberg fors uit te breiden. Dit kwam in een stroomversnelling door de continue groei van 10 à 15 procent per jaar die het bedrijf doormaakt. Met elke nacht zo’n 8.000 Benelux zendingen die in zijn totaliteit wel 18.000 pakketten en pallets bevatten barst het bedrijf volgens eigen zeggen ‘bijna uit haar voegen’. De helft daarvan is bestemd voor sorteerwerk.

150 vrachtwagens in ‘s-Heerenberg

Een soortgelijk centrum heeft het bedrijf in het Belgische Maasmechelen. Bij deze vestigingen werken 200 mensen. In ‘s-Heerenberg zijn ’s nachts 150 vrachtwagens actief voor de Hellmann-dochter. De jaaromzet verdeeld over de vestigingen in Maasmechelen en ’s-Heerenberg bedraagt in totaal 30 miljoen euro.

Nachtdistributie in de Benelux

Night Star Express is als onderdeel van moederorganisatie en familiebedrijf Hellmann Worldwide Logistics verantwoordelijk voor de nachtelijke onderdelendistributie binnen de gehele Benelux. Voor zowel nationale als internationale bedrijven worden de onderdelen in de avonduren gesorteerd, verladen en vervolgens ’s nachts voor acht uur ‘s ochtends afgeleverd.

 

 

Reageer op dit artikel