nieuws

PostNL gaat uitstootvrij bezorgen in Leeuwarden

Distributie 1776

PostNL gaat uitstootvrij bezorgen in Leeuwarden

Een primeur voor Leeuwarden. Het is de eerste binnenstad waar PostNL emissieloos gaat bezorgen. Alle pakketten in het centrum worden vanaf 2018 elektrisch afgeleverd.

PostNL vervangt In 2018  in de binnenstad Leeuwarden alle voertuigen door elektrische bestelbussen en kleine elektrische voertuigen (Stints). Pakketten, met uitzondering van XL pakketten,  worden met elektrische voertuigen bezorgd vanaf een centraal overslagpunt in de stad.

Duurzaam transport PostNL

Het plan in Leeuwarden past in de ambitie van PostNL. Het post- en pakketbedrijf  wil in 2025 in 25 binnensteden volledig uitstootvrij bezorgen. Hiervoor ondertekende het bedrijf samen met verschillende overheden en andere bedrijven de Green Deal Zero Emissie stadslogistiek.

Meer duurzame initiatieven

In Friesland worden alle scooters in 2018 vervangen door elektrische scooters. Ook op de Waddeneilanden zet PostNL in op geheel uitstootvrije bezorging van post en pakketten. Ook in Amsterdam wordt geïnvesteerd in duurzaam bezorgen. In 2017 zijn meer dan 60 autoritten vervangen door elektrische bakfietsen.

 

Reageer op dit artikel