nieuws

DPD start met bezorging in brievenbus

Distributie 7306

Pakketbezorger DPD breidt haar dienstverlening uit met ParcelLetter service. Een nieuwe service waarbij pakketten, brieven en overige zendingen via de brievenbus geleverd worden.

DPD start met bezorging in brievenbus

In tegenstelling tot andere bezorgservices van DPD, is bij ParcelLetter geen handtekening vereist. Het pakket is wel volledig via track&trace te volgen en heeft standaard de Predict service van DPD. De nieuwe service is gericht op zendingen waarvoor de bezorger niet persé hoeft aan te bellen bij de ontvanger. “Met onze nieuwe service ParcelLetter willen we onze dienstverlening verder uitbreiden. Door de enorme e-commerce groei hebben onze klanten behoefte aan een service waarbij kleine pakketten voordelig via de brievenbus bij de ontvanger bezorgd kunnen worden. Met ParcelLetter spelen we in op deze behoefte vanuit de markt”, aldus Eric Dietz, CEO DPD Nederland.

Verbreding aanbod pakketbezorging

Met ParcelLetter richt DPD zich voorlopig op de klein zakelijke markt en consumenten. De service is een verbreding in het aanbod van de pakketbezorger en hiermee boort zij een deel van de markt aan die zij nog niet bedient. ParcelLetter wordt momenteel als pilot alleen in Nederland aangeboden via het online verzendplatform www.pakkettenversturen.nl. Op korte termijn gaat DPD de service ook aanbieden voor zendingen naar andere Europese landen. Daardoor wordt het mogelijk om als consument of zakelijke verzender pakketten, catalogi, samples en brieven internationaal te verzenden via DPD Nederland.

Lees ook: DPD bouwt sorteerfabriek in Oirschot

 

Reageer op dit artikel