nieuws

Bpost en DHL bundelen bezorgkrachten in Benelux

Distributie 2730

Bpost en DHL bundelen bezorgkrachten in Benelux

DHL Parcel en Bpost gaan samenwerken onder de naam ‘Dé Benelux bezorgers’. Het initiatief moet het grensoverschrijdend online shoppen makkelijker en sneller maken voor consument en webshop.

Door samen te werken op het vlak van aanlevering, sortering, uitlevering en retourneren wordt de cross-border e-commerce verder gestimuleerd, menen beide bedrijven.  Door de samenwerking kunnen Belgische consumenten tot in de avond bestellen bij een Nederlandse webshop en hun bestelling de volgende dag al afgeleverd krijgen. Omgekeerd kan de Nederlandse webshopper langer terecht bij de Belgische online winkels om het pakket de volgende dag met DHL afgeleverd te krijgen.

Retouren

Retouneren wordt door de deal ook gemakkelijker. Dit biedt voordeel voor de e-commerce shopper als het e-commercebedrijf. De samenwerking leidt tot een meer eenvoudige administratie en operatie, menen beide bedrijven.

 

Lees ook
In 4 stappen grip op je retourlogistiek
Crossborder e-commerce vereist effectieve logistiek

 

Wouter van Benten, CEO van DHL Parcel Benelux: “Door de samenwerking komt een enorm potentieel aan Belgische webshoppers beschikbaar voor Nederlandse webwinkels en wordt cross-border bestellen, ontvangen en retourneren makkelijker.”  Luc Cloet, CEO parcels & logistics Europe & Asia van Ppost: “We zijn bijzonder verheugd dat onze samenwerking met DHL nu verder uitbreidt naar een totaaloplossing voor e-tailers in België en Nederland. Zij genieten nu van één unieke logistieke oplossing die hen het leven makkelijker zal maken en een breder potentieel aan cliënteel om te beleveren.”

 

Reageer op dit artikel