nieuws

DP World Inland stelt congestietoeslag in

Distributie 758

DP World Inland gaat per direct een congestietoeslag heffen vanwege de congestie bij de containerterminals in de havens van Antwerpen en Rotterdam. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend.

DP World Inland stelt congestietoeslag in

De lange wachttijden en vertragingen bij de afhandeling van containerbinnenschepen in Antwerpen en Rotterdam hebben de planning, zo verklaart DP World Inland Group, ‘bemoeilijkt’. Het bedrijf heeft zich volgens eigen zeggen er ‘intensief voor ingezet om gezamenlijk met alle stakeholders een werkbare en duurzame oplossing te vinden. Dit is helaas niet gelukt’.

Binnenvaart blijft last houden

DP World heeft talrijke pogingen genomen om de negatieve gevolgen van de wachttijden in de zeehavens te beperken, desalniettemin is de situatie niet structureel verbeterd. Het bedrijf verwacht dan ook dat het binnenvaartvervoer de komende tijd lastig blijft.

Lees ook: 

‘Congestie haven Rotterdam is vooral een supply chain probleem’

 

DP World Inland gaat nu een congestietoeslag heffen voor elke container die per binnenschip van en naar de havens van Antwerpen en Rotterdam wordt gebracht. Het bedrijf reageert hiermee op de volatiliteit van de belangrijkste kostenposten in deze havens. Deze kosten heeft DP World Inland de laatste zes maanden alleen gedragen.

DP World: ‘Congestietoeslag enige mogelijkheid’

Martin Neese, manager van DP World Inland, verklaart dat de situatie grondig is beoordeeld. “Meer dan een half jaar hebben we geprobeerd om tegenmaatregelen te nemen. Nu moeten we vaststellen dat een congestietoeslag de enige realistische weg is. Alleen zo kunnen we de prijzen zo laag mogelijk houden en tegelijk reageren op toekomstige veranderingen.”

Reageer op dit artikel