nieuws

Nunner verbindt Amsterdamse haven met China

Distributie 1600

Nunner verbindt Amsterdamse haven met China

De haven van Amsterdam krijgt een rechtstreekse verbinding met China. Logistiek dienstverlener Nunner Logistics start 7 maart zijn verbinding via de Nieuwe Zijderoute.

De eerste containertrein vertrekt woensdag 7 maart vanuit de Amsterdamse haven naar de Chinese oostkust. In 16 dagen tijd legt de trein 11.000 kilometer af om aan te komen in de Chinese stad Yiwu.

Het is de eerste directe verbinding tussen China en een Nederlandse haven. “Wij hebben voor Amsterdam gekozen omdat deze trimodale terminal binnenvaartverbindingen heeft met Kampen, Groningen,Meppel ,Leeuwarden en Harlingen en met de Havens Rotterdam en Antwerpen.  Maar ook Shortsea connecties met de UK (Tilbury en Hull) en met Scandinavië”, stelt Erwin Cootjans, ceo Nunner Logistics.

Tilburg China per spoor

Amsterdam is een toevoeging voor Nunner.  Nunner is al jaren actief op de Zijderoute. Sinds 2015 ook op China, maar dan vanaf Duisburg, Hamburg en Neuss in Duitsland.  Amsterdam is niet de eerste Nederlandse stad die een directe verbinding over land met China heeft. Tilburg is per spoor al gelinkt met Chengdu. FrieslandCampina test railvervoer voor de export naar China. De zuivelgigant overweegt om spoorvervoer in te zetten naast zee- en luchtvracht.

 

Reageer op dit artikel