nieuws

Railterminal Valburg is een feit

Distributie 2803

Railterminal Valburg is een feit

Er is eindelijk een akkoord over de bouw van railterminal Valburg langs de Betuweroute. Dinsdag hebben de gemeente Overbetuwe en de provincie Gelderland een overeenkomst gesloten.

De aanleg van de laad- en losplaats voor containers over weg, water en spoor is sinds de Betuweroute, ongeveer twintig jaar geredetwist. Nu is de komst van railterminal Valburg een feit.

De terminal komt tussen de Overbetuwse dorpen Valburg en Reeth te liggen. Daar komen de snelweg A15, de Waal en de Betuweroute bij elkaar. De terminal dient als overslag van containervervoer van de Rotterdamse haven naar Duitsland en verder.

Het Rijk en de provincie Gelderland zijn altijd groot voorstander geweest, maar omwonenden en plaatselijke bestuurders waren tegen vanwege de gevreesde grote overlast van zo’n terminal. Er zullen ongeveer 350 containers per dag worden verladen. De terminal moet in 2020 klaar zijn.

 

Reageer op dit artikel