nieuws

Recordomzet voor moederbedrijf DAF

Distributie 1168

Recordomzet voor moederbedrijf DAF

Paccar, het Amerikaanse moederbedrijf van vrachtwagenproducent DAF, boekte vorig jaar een recordomzet. Het concern noteerde voor het 79e jaar op rij een nettowinst. Paccar profiteerde onder meer van de sterke truckmarkt in Europa.

De opbrengsten kwamen in 2017 uit op bijna 19,5 miljard dollar (bijna 16 miljard euro). De nettowinst kwam uit op circa 1,7 miljard dollar, inclusief een eenmalig voordeel uit de gewijzigde Amerikaanse belastingwetgeving van ruim 173 miljoen dollar. Een jaar eerder kwam de winst nog uit op ruim een half miljard dollar, inclusief een grote last vanwege een schikking met de Europese Commissie.

Groeiende vraag naar truck in Europa

“De Europese economie laat de laatste vier jaren een constante groei zien. Dat zorgt voor sterke transportactiviteiten en dito vraag naar trucks”, laat Preston Feight, president-directeur van DAF Trucks weten in reactie op de vandaag gepresenteerde jaarcijfers van moederconcern Paccar. “Onze klanten erkennen DAF’s toonaangevende kwaliteit, lage operationele kosten en hoge chauffeurscomfort.”

Marktaandeel DAF in Europa onbekend

De markt voor zware trucks bedroeg in 2017 306.000 eenheden. Naar verwachting zal de Europese markt voor zware trucks ook in 2018 sterk blijven en uitkomen op zo’n 290.000 tot 320.000 voertuigen.” Feight ging niet in op precieze marktaandelen van DAF in Europa.

Reageer op dit artikel