nieuws

Scania biedt nieuwe oplossingen voor duurzaam stadsvervoer

Distributie 1389

Scania biedt nieuwe oplossingen voor duurzaam stadsvervoer

Scania presenteert binnen haar nieuwe gamma trucks nu oplossingen voor stedelijke toepassingen. Hiermee is Scania’s nieuwe truckgeneratie compleet.

De nieuwe L-serie van Scania kan worden ingezet voor distributie en transport in en rond steden, ook als vuilniswagen bijvoorbeeld. Scania introduceert tegelijkertijd een nieuwe serie van 7-litermotoren die hoofdzakelijk bedoeld zijn voor deze lichte trucks.

Verlaagde cabine

De stadstruck is te verkrijgen met een zogenoemde P-cabine en een verlaagde L-cabine. Scania laat met deze ontwikkelingen zien dat het zich ook buiten het zware trucksegment aan het manifesteren is. Tweede helft 2016 begon de Zweedse truckfabrikant met de introductie van de Next Gen Scania trucks waarbij duurzaamheid centraal staat. Op de laatste Transport Compleet werd de nieuwe truck voor het bouwsegment gepresenteerd. De L-serie is het sluitstuk van de uitrol. “Scania onderscheidt zich door aan te tonen dat winstgevendheid en duurzaamheid elkaar niet uitsluiten, maar juist aanvullen”, zegt Alex Vlaskamp, senior vice president Sales & Marketing bij Scania Trucks. “Het aanbod dat Scania nu introduceert voor stedelijke toepassingen laat dit heel duidelijk zien.”

Lees ook: Scania vervangt mogelijk buitenspiegels voor camera’s

 

 

 

Reageer op dit artikel