nieuws

DHL stapt in Tesla truck

Distributie 2234

DHL gaat 10 Tesla Trucks bestellen. Hiermee is DHL de eerste van de grote, mondiale logistieke dienstverleners die de nieuwe Tesla truck aanschaft.

DHL stapt in Tesla truck

Jim Monkmeyer, president van DHL Supply Chain, Noord-Amerika, heeft bevestigd dat de bestelling vorige week is geplaatst. De Wall Street Journal meldt dat DHL de tesla trucks wil gebruiken voor shuttle routes en om te testen op langere routes.

Monkmeyer: “De elektrische Tesla Semi is de toekomst en wij willen voorop lopen.” DHL heeft de afgelopen paar maanden samengewerkt met Tesla en heeft testen gedaan op de weg in Californië, aldus Monkmeyer.

 

Bekijk ook
Dit is de Tesla super truck

 

Nederlandse primeur

Ook in de Nederland is het eerste transportbedrijf  al over de dam met het plaatsen van een pre-order. Breytner in Rotterdam heeft de primeur. De Amerikaanse supermarktketen Walmart bestelde de truck als eerste wereldwijd. In Europa is Girteka het eerste transportbedrijf dat een order heeft geplaatst voor levering van een onbekend aantal Tesla Semi-trucks.

Prijs Tesla truck

De reserveringsprijs van de truck is inmiddels al flink gestegen door de toenemende vraag. Moesten de eerste bedrijven 5000 dollar inleggen voor de zogenoemde ‘founder serie’ Nu is dat 20.000 dollar. De truck met een actieradius van 300-mijl kost 150.000 dollar.  Wil je een actieradius van 500-mijl dan moet je 180.000 dollar neertellen.

 

Reageer op dit artikel