nieuws

Scania sluit megadeal met defensie

Distributie 12148

Scania sluit megadeal met defensie

Scania heeft de concurrentie afgetroefd. De vrachtwagenfabrikant krijgt de lang aangekondigde megaorder van defensie. De deal betekent ook goed nieuws voor de werkgelegenheid in Nederland.

Het ministerie van Defensie wil 2037 nieuwe zware en middelzware trucks bij Scania kopen. De eerste voertuigen moeten in het laatste kwartaal van volgend jaar worden geleverd. Een woordvoerder van Defensie wil zaterdag niet zeggen hoeveel geld met het contract is gemoeid. De Telegraaf meldt dat het om circa 500 miljoen euro gaat. De vrachtwagens zouden in Nederland worden gebouwd.

De vrachtauto’s met container worden gebruikt als onder meer commandopost en werkplaats. Ook worden ze ingezet voor brandstofvervoer. Veel van de huidige trucks van Defensie zijn van DAF.

 

Lees ook
Scania introduceert nieuwe generatie trucks

 

Vrachtwagens containervervoer

De zware en middelzware vrachtvoertuigen (vijf, tien en vijftien ton) komen beschikbaar voor alle krijgsmachtdelen. De trucks zullen grotendeels dienstdoen als containerdragers voor vervoer van materieel en als commandopost of werkplaats. Een deel van de vrachtwagens wordt bepantserd om te kunnen opereren in oorlogsgebieden, aldus diezelfde krant.

Scania Zwolle

Door de keuze voor Scania komt er een eind aan een langdurige samenwerking met het van oorsprong Nederlandse DAF, dat sinds 1930 duizenden vrachtwagens, trailers en aanhangwagens aan de krijgsmacht leverde. Ook de order voor Scania levert flinke werkgelegenheid op in Nederland. Alle tweeduizend trucks worden gebouwd in de Scania-fabriek in Zwolle.

Reageer op dit artikel