nieuws

Palletways investeert 10 miljoen euro in Duitse hub

Distributie 1629

Palletways investeert 10 miljoen euro in Duitse hub

Logistiek dienstverlener Palletways heeft een nieuwe internationale hub in grootste aanbieder van palletdistributiediensten, heeft in het Duitse Knüllwald een nieuwe hub geopend. Het Britse bedrijf, een van Europa’s grootste aanbieders van palletdistributiediensten, investeerde 10 miljoen euro in het pand waarmee de palletdistributie tussen Benelux en Duitsland moet worden verbeterd.

Palletways investeerde de miljoenen in deze nieuwe faciliteit als onderdeel van een belangrijk hub ontwikkelingsprogramma om de afhaal- en afleverservice te verbeteren van klanten in Europa. De investering volgt op het groeiend volume dat momenteel gedistribueerd wordt door de 56 Duitse leden in het Palletways netwerk.

Productiviteit stijgt met 10 procent

De nieuwe huisvesting van 50.000 vierkante meter omvat een overslagloods van 7.300 vierkante meter, parkeerplaats en infrastructuur waarmee de aflevercapaciteit in de regio wordt verdrievoudigd. Ook verwacht de palletdistributeur dat de productiviteit door Europa met 10 procent wordt verhoogd. Voor de toekomst heeft Palletways een bijna even grote ruimte gereserveerd voor uitbreiding.

Palletways: 2016 recordjaar

De nieuwe hub in centraal Duitsland omvat vernieuwde verbeterde internationale service en is het belangrijkste Palletways distributiecentrum voor leveringen in Europa, ondersteund door de nieuwste technieken, zoals een barcode systeem en loods uitrusting. Luis Zubialde, Chief Operating Officer van De Palletways Group: “Het afgelopen jaar was een record jaar voor ons. Dit jaar zal onze focus liggen op het verbeteren van de infrastructuur, de betrekkingen en de kwaliteitsservice in de 20 Europese landen waar we operationeel zijn.

Investeringen in diverse hubs

In het Palletways’ pan-Europese netwerk worden op dit moment iedere dag meer dan 40.000 pallets  door Europa vervoerd. De logistiek dienstverlener verwacht dit jaar een groei van 10 procent. Het bedrijf heeft recent geïnvesteerd in nieuwe hubs in Montpellier en Lyon (Frankrijk) en Fradley (UK) en bestaande hubs uitgebreid in Zaragoza (Spanje) en Milaan (Italië). De uitbreidingen van Palletways vallen onder andere samen met de recente overname door Imperial. In Nederland heeft Palletways een hub in Nijmegen.

Reageer op dit artikel