nieuws

Inklapbare container krijgt 2,5 miljoen subsidie

Distributie 1712

Inklapbare container krijgt  2,5 miljoen subsidie

HCI krijgt 2,5 miljoen euro subsidie. Het geld moet de commercialisatie van de opvouwbare containers een boost geven.

Holland Container Innovations (HCI) uit Delft ontwikkelde inklapbare containers (4FOLD) voor het wereldwijde transport over land en zee. De 4FOLD containers kunnen, nadat ze gelost zijn, worden ingeklapt tot een kwart van de normale omvang. HCI krijgt voor de commercialisatie van de containers € 2,5 miljoen subsidie uit het mkb-instrument van het Europese innovatieprogramma Horizon 2020.

Primeur

HCI, opgericht in 2008, is een spin-off van de TU Delft om het idee voor een inklapbare container succesvol op de markt te brengen. De onderneming heeft in 2014 als eerste een opvouwbare 40 foot container op de markt gebracht. Een onafhankelijk testbureau heeft de zogenoemde 4FOLD container ISO gecertificeerd

Uitbreiding

De subsidie uit het mkb-instrument kan HCI de marktintroductie versnellen. Om de logistieke sector verder te overtuigen van de toegevoegde waarde van 4FOLD is een grootschalige demonstratie noodzakelijk. Simon Bosschieter, algemeen directeur: “Het geld wordt vooral gebruikt voor de aanschaf van een groot aantal inklapbare containers om deze mee te sturen met onze klanten. Waarbij we dankzij het volume de kostprijs en de leadtime flink omlaag kunnen krijgen.”

Klanten

HCI mikt op een dubbele kostprijs van een standaard container binnen nu en vijf jaar. “Door deze subsidie zijn wij nu weer een flinke stap dichter bij ons doel gekomen en is de kans dat de inklapbare container een wereldwijde doorbraak krijgt weer groter geworden.” HCI heeft inmiddels meerdere klanten, vooral rederijen waaronder: APL, Hanjin en Seatrade.

Reageer op dit artikel