nieuws

GVT maakt industrieterrein Tilburg per elektrisch spoor bereikbaar

Distributie

GVT maakt industrieterrein Tilburg per elektrisch spoor bereikbaar

Bedrijventerrein Loven in Tilburg is nu ook bereikbaar voor elektrische locomotieven. Het nieuwe goederenspoor van 1 kilometer lang is vandaag in gebruik genomen.

Door het nieuwe spoor is het niet langer nodig om duurdere en meer vervuilende diesellocomotieven in te zetten om met goederentreinen de logistieke hotspot Tilburg te bereiken.

China-Brabant rechtstreeks

Naast duurzamer is het nieuwe spoor ook sneller. Omzetten van elektrische naar een diesel locomotief van internationale goederenwagons bij Emmerich of Venlo of rangeerterrein Kijfhoek bij Barendrecht behoort tot het verleden. Vanaf vandaag kunnen treinen vanuit China direct naar Railport Brabant in Tilburg. Bedrijven als Sony, Samsung en Fuji kunnen hun goederenstroom nu via het spoor tot aan de voordeur kunnen laten komen. Zij hoeven geen vrachtwagens meer in te schakelen.

 

Reductie vrachtwagenritten

Met het geëlektrificeerde spoor wordt het aantal vrachtwagenritten met 78.000 per jaar gereduceerd, schat GVT. De elektrificatie van het spoor kostte 1,1 miljoen euro en is in het kader van het programma Beter Benutten mede mogelijk gemaakt door logistieke dienstverlener GVT Group, het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincie Noord-Brabant en de gemeente Tilburg.

 

Reageer op dit artikel