nieuws

Docdata-eigenaar voor 5,4 miljard euro in Chinese handen

Distributie

Docdata-eigenaar voor 5,4 miljard euro in Chinese handen

Het Amerikaanse Ingram Micro komt voor 6 miljard dollar (5,4 miljard euro) in handen van het Chinese Tianjin Tianhai. Als de overname eenmaal rond wordt Ingram Micro onderdeel van de HNA Group, een Chinees conglomeraat dat onder meer actief is in logistiek.

Ingram Micro is actief is in 38 landen, waaronder ook Nederland en België. De internationaal marktleider in B2B ICT-distributie nam vorig jaar december de e-fulfilment-divisie van Docdata over in Waalwijk voor 175 miljoen dollar. Het andere onderdeel van het bedrijf, IAI Systems, is inmiddels verkocht aan het Zweedse Assa Abloy.

Hoofdkwartier blijft in Irvine

De overname van Ingram Micro wordt afgehandeld in contanten. De transactie moet in de tweede helft van dit jaar worden afgerond. De ICT-distributeur wordt onderdeel van de HNA Group, een Chinees conglomeraat dat naast logistiek ook actief is in de luchtvaart. Het Chinese Hainan Airlines behoort tot dezelfde groep. Het hoofdkwartier van Ingram Micro zou naar verluidt wel in Irvine (Californië) blijven.

Overname in tweede helft 2016 rond

De overname van Ingram Micro wordt naar verwachting in de tweede helft van dit jaar afgerond. HNA Group heeft al laten weten dat het na de overname niet van plan is om kantoren, vestigingen of magazijnen te sluiten van de ICT-distributeur. Ingram Micro beschikt in Nederland over een regionaal distributiecentrum in Tilburg.

Reageer op dit artikel