nieuws

Curatoren en Docdata blijven ruziën over V&D-voorraden

Distributie

Curatoren en Docdata blijven ruziën over V&D-voorraden

Logistiek dienstverlener Docdata vraagt aan leveranciers van de webshop van het failliete V&D een te hoog bedrag voor de teruggave van hun voorraad. Dat schrijven de curatoren van V&D in een brief aan de leveranciers die in handen is van RTL Z. Docdata zegt dat het gaat om een redelijke vergoeding.

Het e-fulfilment traject van de orders uit de V&D webwinkel werd de afgelopen jaren uitgevoerd door Docdata. Omdat veel leveranciers hun voorraad voor de webwinkel in consignatie aan de logistiek, bleven zij juridisch eigendom van de artikelen. Na het faillissement van V&D dreigde Docdata de voorraad echter niet terug te willen geven aan de leveranciers, omdat het bedrijf nog 1,5 miljoen euro van het warenhuis tegoed heeft.

Onredelijke vergoedingsprijs

Begin deze week stelde de logistiek dienstverlener dat leveranciers tegen een vergoeding hun voorraad konden ophalen bij het distributiecentrum in Waalwijk. Curatoren Kees van de Meenten en Hanneke de Coninck vinden echter dat de winnaar van de Nederlandse Logistiek Prijs 2015 voor de teruggave drie keer meer rekent dan redelijk. Dat blijkt uit de brief die de curatoren gisteren aan de leveranciers stuurden.  Docdata wil, zo meldt RTL Z vrijdag, een vergoeding van 1,50 euro per item, exclusief BTW en transportkosten. Volgens de curatoren is dat ‘verre van marktconform’. Zij vinden 40 tot 50 cent per item redelijk.

Docdata: aantijgingen onzin

Jack Heijkans, algemeen directeur en verantwoordelijk voor de Benelux organisatie van Docdata, noemt in een reactie de aantijgingen van de curatoren onzin. “Wij moeten heel veel kosten maken om de artikelen te retourneren. We hebben hier 270.000 items van ruim honderd leveranciers, verspreid over twee locaties. Omdat V&D als klant van ons zou vertrekken, hebben we de systemen en teams afgebouwd. Dat moet allemaal weer worden opgestart.”

Eigen kosten reduceren

Volgens Heijkans proberen de curatoren op deze manier vooral hun eigen kosten omlaag te brengen. “We hebben namelijk ook nog veel goederen van V&D zelf in de distributiecentra liggen.”

Reageer op dit artikel