nieuws

Uber van de transport gaat sector opschudden

Distributie

Convoy, een Amerikaanse start-up die een platform heeft ontwikkeld om transporteurs direct in contact te brengen met klanten, heeft 2,5 miljoen dollar opgehaald bij een aantal vooraanstaande investeerders, waaronder de ceo van Amazon.

Uber van de transport gaat sector opschudden

“Trucking is waarschijnlijk de grootste, verouderde industrie in het land.” Dat zei Dan Lewis, tijdens de oprichting van Convoy in februari. Als het aan Lewis ligt, schudt zijn start-up Convoy de boel flink op. En de financiële middelen hiervoor stromen binnen. In een korte tijd heeft de Amerikaanse start-up, de Uber van de transportsector, 2,5 miljoen dollar ontvangen van prominente investeerders waaronder de ceo’s van Amazon en Drop Box.

Mobiele app

De vergelijking met Uber is terecht, want Convoy werkt volgens hetzelfde uitgangspunt. Een klant kan via een mobiele app een opdracht plaatsen voor het vervoer van een vracht. Vervolgens zoekt Convoy een bijpassende transporteur. De klant kan tevens zijn vracht volgen via de Convoy-app. De startup is vooral gericht op korte-afstandsvluchten trucking, meestal eendaagse trips tussen bedrijven. De start-up heeft circa honderd vrachtauto’s in zijn database die op kwaliteit zijn gecontroleerd.

UberRUSH

De aanpak van Convoy staat niet op zich. Er zijn inmiddels meer nieuwe diensten die de sector willen opschudden. Uber zelf richt zich meer en meer op de transportsector. Na een testperiode in New York is UberRUSH deze maand officieel gelanceerd in drie Amerikaanse steden. UberRUSH mikt niet op vrachtwagens maar op auto’s en fietskoeriers.

Flexport

Op het gebied van zeevracht heeft de Nederlandse Sanne Manders samen met een Amerikaanse compagnon het bedrijf Flexport opgericht. De start-up biedt internationaal vrachtvervoer op een nieuwe digitale manier aan.

Reageer op dit artikel