nieuws

Cameratoezicht milieuzone Arnhem kost vier ton

Distributie

Cameratoezicht milieuzone Arnhem kost vier ton

De gemeente Arnhem gaat op de centrumring cameratoezicht met automatische kentekenherkenning inzetten om vervuilende vrachtwagens uit de binnenstad te weren. Het systeem gaat ongeveer 427.000 euro kosten.

In de binnenstad van Arnhem is sinds juli 2014 een milieuzone voor vrachtverkeer ingesteld. Chauffeurs met vrachtwagens die minder schoon zijn dan categorie Euro IV mogen er niet in. Doen zij dat toch dan lopen riskeren zij een boete van 230 euro.

Pakkans verhogen

Controle op naleving van de regels bleek lastig. In een half jaar tijd werden slechts twintig bonnen uitgeschreven. Cameratoezicht moet daar verandering in brengen. Met een netwerk van camera’s die 24 uur per dag de Arnhemse Centrumring in de gaten houden, moet de pakkans voor bestuurders van een vervuilende truck stijgen tot 95 procent.

Aanbesteden

De verwachting is dat het systeem in het najaar van 2015 in gebruik wordt genomen. De gemeente Arnhem gaat het systeem Europees aanbesteden, hebben burgemeester en wethouders dinsdag besloten. Het geld ervoor is afkomstig van de Stadsregio Arnhem-Nijmegen.

Lees ook: VVD noemt milieuzones weggegooid geld

Reageer op dit artikel