nieuws

Betuwelijn wordt voltooid in 2022

Distributie

Betuwelijn wordt voltooid in 2022

Na jaren soebatten lijkt de Betuwelijn toch echt voltooid te worden. De Duitse spoorwegen gaan volgend jaar beginnen met de bouw van de aansluiting op de Nederlandse Betuwelijn.

De Duitse spoorwegen gaan het bestaande traject tussen Emmerich en Oberhausen alsnog moderniseren, verbreden en gedeeltelijk nieuw bouwen. Dat meldt de Volkskrant. De werkzaamheden op het 73 kilometer lange stuk spoor moeten in 2022 klaar zijn. De kosten bedragen 1,5 miljard euro.

Volumegroei

De aansluiting van het Duitse deel op het Nederlandse traject moet zorgen voor veel meer transportvolume over de spoorlijn. Volume die vooralsnog uitbleef vanwege economische teruggang en de haperende overgang tussen het Nederlandse en Duitse spoor. Goederentreinen van Nederland naar Duitsland moeten nu bij Zevenaar verder over het oude spoor.

Reageer op dit artikel