nieuws

Cargohopper officieel gelanceerd in Amsterdam

Distributie

Cargohopper officieel gelanceerd in Amsterdam

Hoewel de Cargohopper al enkele weken rondreed is het vandaag echt. Tijdens het Stadsdistributie Seminar wordt vanmiddag het officiële startsein gegeven van de milieuvriendelijke stadsdistributiedienst in de hoofdstad.

Na Utrecht en Enschede heeft ook Amsterdam officieel de Cargohopper. Vier voertuigen bedienen vanuit een overslagpunt in het bedrijfspand van Deudekom het centrum binnen de milieuzone. De nadruk ligt op de levering van ondernemers, maar ook voor bouwlogistiek- en verhuisdoeleinden is het voertuig geschikt.

Techniek Cargohopper

De voertuigen voor Amsterdam (Cargohopper 2) hebben een netto laadvermogen van zestien rolcontainers dat gelijk staat aan tien europallets. Ook heeft het voertuig ruimte voor een handpallettruck. Deze Cargohopper die overigens in tegenstelling tot Utrecht en Enschede zonder zonnepanelen gaat rijden, heeft een actieradius van 75 kilometer. Daarnaast wordt ook gekeken of het voertuig kan worden uitgerust met een lithium-ion batterijpakket dat een stuk lichter is dan de huidige batterijen. Ook is het voertuig voor Amsterdam voorzien van een nieuw elektrisch remsysteem en een extreem lichte koppeltechniek.

Bundeling in Almere

Distributienetwerk Transmission bundelt alle zendingen voor Amsterdam in de vestiging in Almere tot 87 procent en zet volle bestel- en vrachtwagens over op de Cargohoppers die klaarstaan bij Deudekom in Duivendrecht.  De klanten van Cargohopper, gebouwd door Divaco in Wijk bij Duurstede en Fifthwheel Europe in Emmeloord, zijn in eerste instanties de verladers en de vervoerders. Maar ook binnenstadondernemers kunnen gebruik maken van het voertuig. Cargohopper neemt ook goederen mee retour zoals lege emballage, retour- en internet gerelateerde goederen en de post.

Lees een uitgebreid verslag van de Cargohopper in Logistiek Magazine april editie .

Wilt u ook niets meer missen? Bekijk onze abonnementen.

Reageer op dit artikel